fbpx

Inga produkter i varukorgen.

TINGS – Julklappsguide 

Att leverera prisvärda produkter som passar alla, det har varit TINGS filosofi sedan starten 2006. Hos oss på TINGS får form och användarnytta alltid stå i fokus ihop med överkomliga priser. Möjlighet att välja bland unika varumärken och gåvokort till företag är något vi brinner för. Vi har skapat en snabbguide som hjälper till med julklapparna på företaget.

 

 

Tänk på detta vid julgåvor som arbetsgivare

Som arbetsgivare är det viktigt att visa uppskattning till både anställda och kunder. Att ge julklappar är ett sätt att visa att man bryr sig och att man värdesätter deras arbete och lojalitet. Men att välja rätt julklapp kan vara en utmaning.

Några tips för dig som arbetsgivare när du vill imponera på dina anställda och kunder med professionella julklappar 

1. Planera i förväg
Det är viktigt att planera och budgetera för julklapparna i god tid. Ju tidigare du börjar, desto mer tid har du att fundera över vilka julklappar som skulle vara lämpliga för dina anställda och kunder. Gör en lista och sätt upp en budget för att undvika att överskrida kostnaderna.

2. Var försiktig med personliga presenter
Det är viktigt att vara försiktig med att ge för personliga presenter till anställda och kunder. Det kan vara svårt att veta vad som kan vara lämpligt och vad som kan uppfattas som olämpligt. Håll dig till presenter som är allmänt accepterade och som inte kan tolkas på ett felaktigt sätt.

3. Tänk på företagets värderingar och image
När du väljer julklappar är det viktigt att tänka på företagets värderingar och image. Julklappen bör vara i linje med företagets identitet och kommunicera de värden som företaget står för. Om ditt företag exempelvis är miljömedvetet kan du överväga att ge hållbara julklappar som bidrar till att minska miljöpåverkan.

På Tings har vi ett hållbarhets- och miljötänk. Vi har som mål att återanvända så mycket emballage som möjligt i vår verksamhet för att slippa producera och köpa nytt. Vi tar ansvar för våra förpackningar och rapporterar årligen våra förpackningsvolymer till FTI där vi är medlemmar och även till Naturvådsverket.

Gåvokort är en uppskattad julklapp

Att ge gåvokort som julklapp är alltid en uppskattad gest. Det ger mottagaren möjlighet att välja sin egen present och kan vara ett sätt att visa att du bryr dig om deras individuella preferenser. Se till att välja gåvokort från butiker eller företag som uppskattas av dina anställda och kunder. Till exempel kan du välja ett gåvokort till praktiska saker som köksredskap. Eller varför inte gåvokort till snygga weekendbags?

Klicka här för att se Tings utbud av weekendbags

Tänk på praktiska och användbara presenter

Julklappar som är praktiska och användbara är alltid en bra idé. Tänk på vilka typer av presenter som skulle kunna vara användbara i arbetsmiljön eller i vardagen för dina anställda och kunder. En sak som uppskattas av många är köksset som är praktiska till vardagen.

Klicka här för att se Tings utbud av köksset

Nedan finner ni TINGS tre goda ting i olika prisklasser

Under 300:- 3st favoriter

Under 500:- 3st favoriter

Under 1000:- 3st favoriter

Gåvokort fr.398:-*. 3st favoriter

Hur mycket får ett företag ge i julklapp?

Är man anställd i sitt eget aktiebolag får man ta emot en skattefri julgåva även om det inte finns fler anställda i bolaget. Enskilda näringsidkare kan ge sina anställda julgåvor, men kan inte ge sig själv en julgåva.

Julgåvor till anställda och till kunder, för årets inkomstår, är skattefria om marknadsvärdet inte överstiger 500 kronor inklusive moms. Att just julgåvor är skattefria under ett visst belopp betyder enkelt att arbetsgivaren inte betalar arbetsgivaravgifter på gåvorna, samt att den ingående momsen är avdragsgill. Den anställde förmånsbeskattas inte för gåvan.

Vill ni spara tid och hitta den bästa julklappen till kollegorna så finns TINGS där för er.

Se till att följa Skatteverkets regelverk gällande julgåvor

Alla behöver inte få en likadan julgåva, men marknadsvärdet ska vara det samma. Gåvan får inte heller vara kontanter eller presentkort som kan bytas mot kontanter som vi nämnt tidigare. Presentkort/gåvokort som kan bytas in mot en vara eller tjänst räknas dock som en avdragsgill julgåva.

Många ställer sig följande frågor

· Hur mycket får man ge i julklapp till anställda? 
· Hur bokför man julklappar till anställda?
· Hur mycket får ett företag ge i julklapp?
· Hur mycket får man ge i gåva till anställda?
Vi svarar på alla dessa frågor i TINGS Magazine.

Kontakta oss

Fyll i formuläret för att komma i kontakt med oss.

Såhär hanterar vi er information: tings.se/integritetspolicy/

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå