Inga produkter i varukorgen.

Julgåvor till anställda och kunder

Julgåvor till anställda och till kunder, för årets inkomstår, är skattefria om marknadsvärdet inte överstiger 500 kronor inklusive moms. Att just julgåvor är skattefria under ett visst belopp betyder enkelt att arbetsgivaren inte betalar arbetsgivaravgifter på gåvorna, samt att den ingående momsen är avdragsgill. Den anställde förmånsbeskattas inte för gåvan.

Regler för julgåvor till anställda och kunder

Alla behöver inte få en likadan julgåva, men marknadsvärdet ska vara det samma. Gåvan får inte heller vara kontanter eller presentkort som kan bytas mot kontanter som vi nämnt tidigare. Presentkort/gåvokort som kan bytas in mot en vara eller tjänst räknas dock som en avdragsgill julgåva.

Är man anställd i sitt eget aktiebolag får man ta emot en skattefri julgåva även om det inte finns fler anställda i bolaget. Enskilda näringsidkare kan ge sina anställda julgåvor, men kan inte ge sig själv en julgåva.

Hur vanligt är det att arbetsgivare ger sina anställda julklappar/företagsgåvor?

Tidningen DI har gjort en undersökning tidigare som visar att sju av tio chefer väljer att ge julklappar till sina anställda. TINGS sortiment av julklappar hittar du med ett enkelt tryck HÄR, det kan vara alltifrån gåvokort där mottagarna själv väljer sin gåva – från köksartiklar till en exklusiv weekendbag i skinn.

Är gåvor till anställda avdragsgillt (skattefritt)?

 Ja, gåvor till anställda kan vara avdragsgilla i vissa fall. Det finns dock vissa regler och begränsningar att ta hänsyn till. Till exempel får gåvan inte överstiga ett visst belopp per anställd och den får inte ges som en ersättning för lön eller annan typ av ersättning. Gåvan måste också vara av en personlig karaktär, det vill säga att den inte får vara en vanlig arbetsrelaterad förmån. Det finns också specifika krav på hur gåvan ska redovisas i företagets bokföring och deklaration.

Företag som vill ge gåvor till sina anställda bör därför noga bekanta sig med de regler och riktlinjer som gäller för avdragsgilla gåvor. Genom att följa dessa regler kan man undvika problem med Skatteverket och säkerställa att gåvorna verkligen uppskattas av de anställda. Det är också viktigt att tänka på att gåvor till anställda kan ha positiv inverkan på arbetsplatsens stämning och trivsel, vilket i sin tur kan leda till ökad produktivitet och bättre resultat för företaget.

Får man ge presentkort/gåvokort till anställda och kunder?

Letar du efter ett kreativt sätt att visa dina anställda och kunder hur mycket du uppskattar dem? Vill du visa din tacksamhet på ett meningsfullt sätt? Leta inte längre – att ge bort ett gåvokort är den perfekta lösningen! Gåvokort är ett utmärkt sätt att visa din uppskattning, och de kan användas för en mängd olika ändamål. Gåvokort ger inte bara uppskattning utan ger också mottagaren flexibilitet när den får gott om alternativ att välja ut sin gåva.

TIPS PÅ FÖRETAGSGÅVOR

Fördelar med att ge bort ett gåvokort

Att ge bort gåvokort kan vara en fantastisk idé när du känner dig osäker på vad du bör köpa till dina anställda och dina kunder.

Det finns en mängd fördelar med att ge gåvokort för både givaren och mottagaren:

  • För givaren, så är det ett enkelt och stressfritt sätt att visa sin uppskattning till någon.
  • Det sparar tid och man slipper oroa sig för att köpa något som mottagaren inte kommer att tycka om eller som de redan har.
  • För mottagaren ger gåvokort friheten att köpa något som de verkligen vill ha. Det blir en möjlighet att unna sig något extra eller att köpa något praktiskt som behövs.
    Så nästa gång du står inför beslutet att köpa en gåva, överväg att istället ge bort ett gåvokort och njut av dess fördelar.

Hur väljer du rätt belopp och utformning för ett gåvokort?

Att välja rätt belopp och utformning för ett gåvokort är en viktig process för att göra mottagaren nöjd. Först bör du bestämma dig för hur mycket du vill spendera. Om du är osäker kan du alltid gå på en medelhög summa som passar de flesta budgetar.

Kom dock ihåg att det finns skatteregler på hur mycket du kan ge i gåva skattefritt. Läs mer på Skatteverkets sida. När du har bestämt summan är det dags att tänka på designen. Tänk på mottagaren och vilken typ av gåvokort personen skulle uppskatta. På Tings kan vi erbjuda dig gåvokort med eller utan en premie/bonusgåva samt olika valörer.

Måste man ge julgåva till alla anställda?

Det finns inget krav på att en arbetsgivare ska ge sina anställda en julgåva, men det kan vara ett bra sätt att visa sin uppskattning. Hos oss på TINGS hittar ni de perfekta gåvorna till personalen. Klicka här för att se vårt sortiment. 

Fördelar med företagspresenter/gåvor

Företagspresenter är ett utmärkt sätt att visa uppskattning och erkännande till kunder, anställda och till och med potentiella samarbetspartners.

Genom att ge någon något speciellt förmedlar du inte bara din tacksamhet utan påminner också om de starka relationer du har byggt upp med dem. Oavsett om den ges vid en milstolpe i affärsrelationen eller bara som en vänlig handling under svåra tider kan det vara en utmaning att hitta den perfekta presenten till någon – därför finns vi här för att hjälpa till.

Hos oss hittar du ett stort utbud av olika gåvor som du kan ge bort. Du kan ge bort en företagspresent vid jubileum, som minnesgåva eller vid någon högtid såsom under jul. Detta kan vara nyckeln till en bra produktivitet och samsyn på företaget.

Om TINGS

Att leverera prisvärda produkter som passar alla, det har varit TINGS filosofi sedan starten 2006. Hos oss på TINGS får form och användarnytta alltid stå i fokus ihop med överkomliga priser. Våra nära samarbeten ihop med Markus Aujalay och Mischa Billing borgar för att vi kan leverera köksprodukter som båda med stolthet kan sätta sitt namn på.

Vi har även en serie väskor som marknadsförs under varumärket TINGS travel som vi tar fram i samarbete med våra partners. Vårt mål är helt enkelt att marknadsföra bra, kvalitativa produkter som verkligen används och slitas på varje dag.

Vi på TINGS strävar efter att skapa en affärsmodell med goda förutsättningar för att kunna verka i nästa generation. Ett av våra verktyg för att säkerhetsställa detta är vår uppförandekod som ser till att vi har goda arbetsförhållanden och en hållbar produktion på plats. Uppförandekoden innehåller riktlinjer som visar på hur verksamheten får bedrivas med hänsyn till exempelvis miljöpåverkan och arbetsförhållanden.

 Tack för ett gott samarbete och låt oss fortsätta att göra människor glada.

Make people happy!

TIPS PÅ FLER FÖRETAGSGÅVOR

Kontakta oss

Fyll i formuläret för att komma i kontakt med oss.

Såhär hanterar vi er information: tings.se/integritetspolicy/

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå